Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Giv drenge i Nuuk en unik mulighed for at etablere en mikrovirksomhed

I Mind Your Own Business ser vi muligheder frem for begrænsninger. Vi lærer unge drenge fra Nuuk at etablere og drive egen virksomhed – i tæt samarbejde med erhvervslivet og frivillige venturepiloter. Til oktober har vi brug for dig!

Nuummi nukappiaqqat suliffeqarfeeraatitaarnissaannik naliginnaanngitsumik periarfissikkit

Som frivillig venturepilot i Mind Your Own Business i Grønland bidrager du direkte med dine personlige og faglige kvalifikationer i det direkte samarbejde med drengene.

HVEM SØGER VI?

Vi søger mennesker med en bred vifte af uddannelsesbaggrunde, aldre og erhvervserfaringer. Vi forestiller os, at du kan nikke genkendende til følgende:

  • Du ønsker at give nogle af dine faglige kvalifikationer fra uddannelse eller erhvervslivet videre og sætte dem i spil i en praktisk kontekst.
  • Du tror på, at iværksætteri og socialt entreprenørskab som metode kan gøre en positiv forskel for unge drenge.
  • Du er en teamplayer, der kan udvise empati og tålmodighed overfor drengene, og du forstår at indgå i et konstruktivt samarbejde med andre frivillige.
  • Du kan motivere og inspirere, også når det er svært, fordi du ønsker at skabe noget betydningsfuldt sammen med drengene.

HVAD TILBYDER VI?

  • Mulighed for at komme tæt ind på livet af og blive en central sparringspartner for en gruppe drenge på 13 til 21 år, som ønsker at drive egen mikrovirksomhed.
  • Erfaring med at arbejde med en veldokumenteret empowerment-metode og iværksætteri.
  • Tæt samarbejde med CSR-fokuserede virksomheder og lokale samarbejdspartnere, der har et godt kendskab til drengene og deres hverdag.
  • Sparring med andre engagerede venturepiloter, erhvervsmentorer fra mentorvirksomheder og rådgivning fra Mind Your Own Business Grønland.

HVORNÅR BEGYNDER VI?

Samarbejdet med drengene begynder i oktober 2019. Her vil du møde de andre frivillige venturepiloter og erhvervsmentorer i dit team, og sammen bliver I klædt på til opgaven. Til et socialt arrangement lærer I drengene at kende, som I skal samarbejde med frem til maj 2020.

Det officielle startskud på arbejdet i mikrovirksomhederne sker i perioden fra oktober til november og faciliteres i samarbejde med konsulenthuset VisioBOX Consulting i Nuuk.

HVAD ER TIDSFORBRUGET?

Som venturepilot skal du forvente at bruge cirka to til tre timer om ugen i mikrovirksomheden. Samarbejdet med drengene foregår én fast arbejdsdag om ugen efter klokken 16.00. Resten af tiden bruger du – sammen med teamet af seks til otte venturepiloter og erhvervsmentorer – til at koordinere og forberede arbejdet i mikrovirksomheden.

Periodevis kan der være behov for at afsætte yderligere tid – eksempelvis op til lancering af et produkt eller afholdelse af et event.

HVAD ER MIND YOUR OWN BUSINESS?

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business drenge i alderen 13 til 21 år i Nuuk og 13 til 19 år fra udsatte boligområder i Danmark. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet giver vi drenge mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed.

I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Siden 2010 har vi engageret 513 drenge til at etablere 52 mikrovirksomheder i Danmark.

I januar åbnede vores kontor i Nuuk, hvor vi har haft en pilotperiode frem til maj. Her har de allerførste unge drenge etableret en mikrovirksomhed og skabt en madbod.

Vil du vide mere om rollen som frivillig venturepilot i Nuuk? Skriv til projektleder Ivalu Nørreslet Rex på ivalu.rex@myob.dk