fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Bestyrelsesformand for første gang: “Alle er med til at træffe beslutningerne.”

Mikrovirksomhederne i Mind Your Own Business organiserer sig ofte som foreninger. For de fleste drenge i programmet er foreningsarbejdet noget helt nyt. Vi mødte 16-årige Muzhamil, der som ny bestyrelsesformand sikrede, at alt gik som det skulle til stiftende generalforsamling i Albertslund.

Det er tirsdag aften i Blokland, Albertslund. I det nyindrettede beboerhus holder drengene fra den nye mikrovirksomhed Never Give Up arbejdsmøde. I aften er en helt særlig aften, og drengene er mødt tidligere ind sammen med en håndfuld frivillige venturepiloter. De skal nemlig holde stiftende generalforsamling for deres nye forening.

16-årige Muzhamil Akhter går til dagligt i 1.g på Albertslund Gymnasium. Han er blevet valgt som bestyrelsesformand, så det er ham, der byder velkommen til den stiftende generalforsamling. Og det er ham, der læser vedtægterne op for de andre, mens han sikrer sig, at der er enighed i gruppen.

“Skal noget ændres eller tilføjes?” spørger han efter hvert punkt.

Men det er der ikke, og da det er tid til at stemme om vedtægterne, stemmer alle ti tilstedeværende for. En vigtig milepæl er nået for drengene i Albertslund. Når foreningen er etableret kan de nemlig oprette en bankkonto og ansøge om midler til udvikling af deres mikrovirksomhed.

“Okay,” siger Muzhamil, der allerede er klar til at arbejde videre. “Hvis alle er tilfredse, så skal vi snakke om budgettet. I dag skal vi have overblik over, hvad vi forventer at have af udgifter i de forskellige afdelinger.”

Video: Generalforsamling i Mind Your Energy, Århus

En demokratisk forening


Inden arbejdet går i gang, spørger vi Muzhamil om, hvordan det har været at etablere sin første forening.

“Det har været fedt og meget anderledes. Vedtægterne har jeg arbejdet på til arbejdsmøderne. Det var svært at forstå, hvad vedtægter er, så venturepiloterne har været gode til at hjælpe mig. En af venturepiloterne lavede en skabelon, som jeg kunne udfylde.”

Hvordan synes du, at samarbejdet udvikler sig med de andre drenge?

“Nu kender jeg drengene meget bedre, end jeg gjorde før. Vi har fået et bedre fællesskab, fordi vi vil det samme i virksomheden. Alle kommer med deres mening, også når de er utilfredse. Alle er med til at træffe beslutningerne. Vi har valgt, at vedtægterne skulle være demokratiske, for det er vores alle sammens virksomhed.”